От 24.05.2011 стартира новата визия на сайта и всички новини и публикации ще са на следния адрес: Nessebar-News.com
 
News from NessebarОбщина Несебър Фотогалерия и е-картички от Несебър
Начало
Политика
Общество
Анализи и коментари
Култура-образов.
Спорт
Туризъм
Бургаска област
НЕСЕБЪР
СВЕТА
Живец
Интервю
България
Парл.избори -2009
Лайънс клуб-Несебър
Икономика
Крими
Омбудсман
Европейски съюз
НАПОС
 
 
 
Важно ли е присъединяването ни към Договорът Шенген
ДА
НЕ
НЕ МОГА ДА ПРЕЦЕНЯ
 
 
March 2024
ПВСЧПСН
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
   
КАК ДА НАПРАВИМ КУЧЕТО СВОЙ ПАРТНЬОР 
От: 01-Март-2008 17:57;  Прочетена: 13143 пъти   
Автор(източник): Петя ВАСИЛЕВА

Снимката в цял размер... Click to enlarge?Днес представяме нашата нова,млада,красива и талантлива авторка Петя Василева/на снимката/.Пордедното ни завоевание е родено в болярския великотърновски край,завършила е странната специалност "Статистика и иконометрия",а живее в София.След семейството,най-голямата и страст е природата,в лицето на цветята и кучетата.Завършила е майсторски курс за аранжиране на цветя и вече има редица публикации в престижни столични издания.
С пожелания за доста вода под кила ,желаем на Петя много нови приятели и в интернет :



КАК ДА НАПРАВИМ КУЧЕТО СВОЙ ПАРТНЬОР

Нова рубрика, с която ще Ви помогнем на първо място, да се научите да разбирате Вашето куче. Това е необходимата основа на едно обучение даващо резултати, в което кучето и Вие сте екип.

ДА ОТКРИЕМ СВОЕТО КУЧЕ

Взели сме важно решение да си имаме куче, но какво да бъде то?Основополагащ въпрос с много подвъпроси, правилните отговори на които са ключът към успеха.

За какво си вземам куче? Искам го за домашен любимец, за пазач, за подарък на децата, които много, много искат или пък просто за наша компания. Голдън ритривърът например е чудесен за домашен любимец. Невероятно миролюбив и гальовен той е един „ангел” сред кучетата. Няма вродена агресия нито към хора, нито към кучета.

За малките деца са подходящи малките породи. Причината е, че детето физически не би се справило с едно голямо куче, в една ситуация например в парка, където има много кучета /бездомни също/ и нашият любимец „хукне” да се запознава с тях. Родителите да вземат под внимание и факта, че е много вероятно ентосиазмът на детето им да се изпари и да се наложи те да се грижат за кучето.

Ако желаем да си вземем куче пазач например, трябва да се насочим към по-едрите породи. То трябва да е недоверчиво към чужди хора и точно тази недоверчивост трябва да търсим, когато отидем да си избираме кученцето.

Колко време съм готов да отделям всеки ден на домашния си любимец? Точно като нас и кучето не би се чувствало комфортно и спокойно ако трябва да стои на едно място, между четири стени цял ден или да може да се наслаждава на чистия въздух само по 5-10 мин. на ден, докато си върши физиологичните нужди. Един час, един час и половина трябва да е времето за разходка сутрин и вечер, което трябва да осигурим.

Не разполагаме ли с това време, трябва да се ориентираме към куче от по-„мързелива” порода, за което да си спи и лежи е по-приятно,отколкото да се натоварва физически. Вариант за ангажирани с делника хора са и дребните породи, които „циркулирайки” в дома, който обитават се разхождат. Но това изобщо не значи, че нямат нужда от хубави разходки навън.

Що за човек съм аз? Какъв темперамент съм, колко силен като характер? Ако сме темпераментни и за нас движението е начин на живот, ни трябва куче също толкова темпераментно.Бихме могли да се насочим например, към Малиноа, Далматинец, Боксер породи, които обичат да се движат и чудесно ще паснат на нашия ритъм. Ако пък сме доминиращи личности може да се спрем на Ротвайлер или Кавкаска овчарка например, кучета със сериозен характер.

Но трябва да сме сигурни, че ще се справим. Винаги да сме твърди и да показваме, че сме главния в глутницата. Някъде по средата е Немската очарка например, подходяща за по-уравновесени хора.
Искам ли да е непрекъснато около мен? Ако искаме, когато сме на разходка, кучето да не се отдалечава и да си играе около нас, също трябва да изберем вярната порода.

Не е за препоръчване да е ловно куче, защото в него е заложено да търси дивеча, каквото и да става. В кръвта му е да обикаля непрекъснато в различни посоки и дори това на пръв поглед да изглежда сякаш се държи като „лудо”, не е така. Просто то е ловец!

Мъжко ли да бъде, или пък женско? И двата пола са умни, друго е това с което трябва да се съобразим. Женското е по-контактно, по-лесно се привързва към семейството, към дома. Много рядко се опитва да доминира и трудно би се сбило с други кучета. Всичко това води към ЗА женското куче, но има и неудобства с които трябва да сме наясно. Разгонва се 2 пъти в годината за около 15-20 дни.
 
През този период почти е сигурно,че ще Ви цапа килимите. Когато сте на разходка, задължителен е повода и да се разхождате на места, където няма други кучета и то мъжки. Бихме могли да прибегнем към кастрация на определена възраст, задължително след консултация с ветеринарен лекар.

Мъжките пък от своя страна са по-своенравни. При тях има по-голяма вероятност да проявят агресия към други мъжки кучета. Нагона не ги напуска и ако усетят разгонила се женска, забравят да ни слушат. Слагат си капаци на ушите и хукват разпалени от любовта.

Когато сме направили своя избор, е време да отидем и да си изберем нашето мъниче от котилото. И тук има съвети в които трябва да се вслушаме, за да не се разочаравоме в по-късен етап. Да поискаме да видим родителите на бебето е важно, тъй като вероятността да прилича на тях е голяма. Хубаво е да имаме родословно дърво на кученцето, такова могат да ни дадат от развъдника от който вземеме кутрето.

Много важен момент при едрите породи е да се направи снимка на родителите на кученцето за тазобедрена диспазия, тъй като това е заболяване, което се предава генетично.Когато избираме нашето бебе-кученце, трябва видимо да изглежда добре, да не е с подут или хлътнал корем или недохранено. Очичките трябва да са чисти от гурели, да са весели, издаващи, че кученцето е жизнено.

От котилото трябва да изберете това кутре, което не се крие и страхува, а търси контакта. Бихте могли да направите един малък тест като плеснете с ръце, кученцата не трябва да се плашат, а да проявят любопитство към шума. Това показва стабилна нервна система. Желателно е преди да сте направили окончателния си избор, да помолите развъдчика, да сложи малко храна на кученцата. Тук търсете кученцето, което се храни с видим апетит, това е знак, че то е здраво и силно.

Характерно явление при кучетата е те да се родят с пети, шести пръст на задните лапи. Той се премахва още на първата седмица, защото по-бързо и лесно зараства и не е толкова травмиращо за кученцето. Не би било фатално Вашият любимец да отрасне с този си пръст, но по време на разходки се разранява, чупи се, кърви и създава излишен дискомфорт на животното, а и на Вас самите.

На каква възраст да е кученцето, когато си го вземаме?Не е подходящо да се взема на 1 месец, подходящата възраст е 2-2 и половина месеца. То трябва да е обезпаразитено и да му е бита първата ваксина към 40-45 тия ден. Две седмици след отбиването малките имат имунитет от майката, но след това изчезва и на два месеца трябва да се бие втората ваксина. На три месеца се бие и третата ваксина.

Възрастта между 2 и 3 месеца е много важна за социализацията на кученцето. То много добре запечатва местата на които ходи, хората, които вижда, домът който обитава. Много е важен почти непрекъснатия контакт със семейството, както и с човека, който ще бъде водача на глутницата.

Какво да е менюто на моето кученце? Информацията с какво се е хранило то докато е било в котилото е много важна за нас. Стресът, който изживява малкото животинче, когато го отделяме от майка му е голям, затова можем да не го натоварваме допълнително, като му предложим изведнъж, храна, която то не е свикнало да си похапва. В този случай вероятността да получи стомашно разтройство е голяма.

Правилният ход от наша страна е да продължим да даваме от същата храна и да я сменяме много плавно и постепенно, ако сме решили да я сменяме разбира се. Разумно е да го храним със суха храна за подрастващи. Един от най големите аргументи е, че е балансирана храна.и набавя всички вещества от които има нужда. С такава храна не рискуваме да лишим малкия си любимец от нещо важно за неговия развиващ се организъм.
В крайна сметка, всичко е въпрос на личен избор. Просто трябва да сме много добре информирани, за да направим правилния такъв.










Bulrest.com Bottom
Читателски коментари
Коментар на: deni от 14-Август-2008 16:13
Az imam Sibirsko Haski,no imam edin problem propusnah vtorata mu vaksina kakvo da napravq?

Бел.ред:Препоръчваме ви да пишете на ел.адрес на авторката на материала.

Коментар на: punter от 23-Февруари-2009 10:54
Неплохой пост, но много лишнего.

Коментар на: Ziluri от 23-Февруари-2009 10:54
Классная статья, кстати автору хочу предложить установить от яндекс.денег фишку на сайт “Дай рубль”. Я бы дал, так сказать на поддержание.

Коментар на: youths от 30-Май-2009 19:15
Добрый день,хозяин сайта!!!
Сильно понравилась информация. просмотрел статьи, то скажу, что пишете очень интересно и выбираете полезные рубрики информации. Большое Спасибо!!!







Коментар на: sarosadevi от 30-Май-2009 19:15
Супер!
Отличный пост! в Закладки!


Коментар на: callen/holinstat от 01-Юни-2009 08:11
Ку,владелец сайта!!!
У вас на посте символы как крякозябры какието- пофиксите, ато хочется узнать инфу








Коментар на: statutes от 01-Юни-2009 08:12
Склоняю голову!Благодарствую Позновательный пост получился Так держать!




Коментар на: sadiq от 02-Юни-2009 07:55
Просто супер! Класс!
Сильно пригляделась ваша заметка! Так держать!



Коментар на: winona от 02-Юни-2009 07:55
Спасибо Безупречный пост получился Так и дальше писать!





Коментар на: international от 05-Юни-2009 18:01
Спасибо!
Отличная информация!


Коментар на: roadsters от 12-Юни-2009 07:58
Зачётный пост!
Одобряю!



Коментар на: werthman от 12-Юни-2009 13:37
Зачёт!
Класный пост!


Коментар на: poetically от 16-Юни-2009 10:08
Клас! очень понравилось!
Блог в ирдер!


Коментар на: wojtowicz от 16-Юни-2009 12:08
!Благодарю! Замечательный пост вышел! Так и дальше писать!





Коментар на: togs от 16-Юни-2009 21:54
КРУТО!!!!
Спасибо!!!
ПРОСто супер!


Коментар на: скачать фильмы бесплатно от 17-Юни-2009 14:40
Афигеть нифтать!
афатар жжёть!



Коментар на: скачать фильмы бесплатно от 17-Юни-2009 14:40
Афигеть нифтать!
афатар жжёть!



Коментар на: poongkoth от 17-Юни-2009 14:40
ПРОСА СУПЕР!
+1!


Коментар на: pascoal от 17-Юни-2009 17:55
Спасибо! Просмотрев аж задумался...
+1


Коментар на: holung от 20-Юни-2009 16:18
ПРОСТО СУПЕР!
НЕТ СЛОВ


Коментар на: defected от 20-Юни-2009 16:18
Просто зашибись
+1


Коментар на: recognizable от 20-Юни-2009 16:18
Очень понравилось



Коментар на: Twinkerettawn от 28-Юни-2009 21:39
Добрый день,хозяин сайта!!!
У вас на блоге текст в неправильной кодировке- пофиксите, ато хочется прочитать

Коментар на: Pemamlileputt от 28-Юни-2009 21:39
Драсте,блогер!!!
Очень понравилась заметка. полистал страници, то скажу, что печатаете очень красиво и выбираете интересные топики информации. Большое Спасибо!!!

Коментар на: Infegurge от 30-Юни-2009 16:50
Драсте,хозяин сайта!!!
Очень понравилась новость. Почитал страници, то скажу, что креативите очень интелектуально и выбираете полезные рубрики информации. Большое Спасибо!!!

Коментар на: Faurhoota от 01-Юли-2009 16:33
Спасибо!
Отличная информация!

Коментар на: Creelmele от 02-Юли-2009 11:55
Супер!
Отличный пост! в Закладки!

Коментар на: SperoipidsWer от 03-Юли-2009 08:46
КРУТО!!!!
Спасибо!!!
ПРОСто супер!

Коментар на: kosmetikatut от 03-Юли-2009 18:01
Друг дал ссылку, обычно я подобное пролистываю, но тут заинтересовалась!
Так что без Косметики Гербалайф опять никуда не деться.


Коментар на: grerbange от 03-Юли-2009 19:07
Драсте,админ!!!
У вас на странице слова как билиберда отображатся- пофиксите, ато хочется прочитать

Коментар на: annoreall от 05-Юли-2009 17:16
ПРОСА СУПЕР!
+1!

Коментар на: Tetindistemem от 06-Юли-2009 13:55
Хорошо сочиняете!
Блог в ридер!

Коментар на: thountyGround от 06-Юли-2009 20:13
Спасибо! Проглянув глазами аж задумался...
+1

Коментар на: horZoowak от 07-Юли-2009 22:00
Спасибо за замечательную информацию!

Коментар на: Baccanoreed от 09-Юли-2009 07:53
Очень понравилось

Коментар на: scieninek от 09-Юли-2009 16:11
Склоняю голову!Благодарствую Безупречный пост получился Так и дальше писать!

Коментар на: drainagtrergy от 11-Юли-2009 18:00
Клас! очень понравилось!
Блог в ирдер!

Коментар на: CrargoHok от 12-Юли-2009 07:41
ПРОСТО СУПЕР!
НЕТ СЛОВ

Коментар на: beetteothette от 14-Юли-2009 15:16

Должен признать, вебмастер зачетно накропал.

Коментар на: Antejenna от 17-Юли-2009 19:37

Да быстро Читаю и поинмаю, сколько безделица не понимаю о чем диатриба:)

Коментар на: DuamyUnmank от 17-Юли-2009 19:40

Единственный минус - как-то безвыездно сухо…

Коментар на: CertDereoff от 19-Юли-2009 19:28
Спасибо Замечательный пост вышел! Так и дальше писать!

Коментар на: Скачать фильмы от 21-Юли-2009 07:40
Привет,админ!!!
Предлогаю вам,аффтар, обменятся ссылками или статьями- очень понравился ваш сайт.
Для ваших пользователей предлогаю скачать фильмы, игры, музыку софт и много другое.
С уважением и поклоном :)

Коментар на: taketwoda от 25-Юли-2009 07:51

У моего друга Юрий будто такой же примерно

Коментар на: DuermaAmems от 05-Септември-2009 16:58
Познавательно, но не убедительно. Чего-то не хватает, а чего не пойму. Но, скажу прямо: – светлые и доброжелательные мысли.

Коментар на: Walepaignee от 05-Септември-2009 16:58
financemobile.ru

Достатно интересно конечно. Что я немогу подписаться почти каждым словом, однако в общем соглашусь.

Коментар на: BolePiseeri от 15-Септември-2009 20:19
Хорошо тут у вас :)

Коментар на: ordibleropbal от 20-Октомври-2009 09:10
Зачетный пост, спасибо!


Коментар на: obseskarrarly от 21-Октомври-2009 07:52
Автору спасибо, продолжайте нас радовать!

Коментар на: poonvaveWerge от 21-Октомври-2009 12:28
Читаю уже не первую неделю Ваш блог, узнаю много интересного. Спасибо Вам за Ваш труд!


Коментар на: Frorcesof от 21-Октомври-2009 12:29
Как говорится.. Не дать не взять, зачётная статья!


Коментар на: Jadoclaro от 22-Октомври-2009 08:32
Почему на блоге так мало тем про кризис, Вас этот вопрос не волнует?

Коментар на: NobiconiMeero от 22-Октомври-2009 08:32
Позновательно!!!!


Коментар на: pattembeply от 22-Октомври-2009 08:32
Интересненько, а кто может объяснить девушке как добавить этот блог в избранное?


Коментар на: AROLIBOULSISA от 23-Октомври-2009 13:22
Классная статья - спасибо!


Коментар на: Jadoclaro от 23-Октомври-2009 15:36
Подписался на rss

Коментар на: Enashintava от 26-Октомври-2009 12:34
Все-таки на самом деле нравится мне Ваш блог. Всегда очень интересно читать, включая эту тему


Коментар на: baimeneag от 29-Октомври-2009 17:48
Кстати да, часто!


Коментар на: loonocaniargy от 30-Октомври-2009 16:28
Отлично написано. Позитива конечно не хватает, но читал на одном дыхании


Коментар на: infondeno от 06-Ноември-2009 11:27
Интересно написано, я пробовал подобное делать ничего не вышло

Коментар на: OceareIncerty от 07-Ноември-2009 08:57
Отличный сайт и материалы очень познавательные

Коментар на: Fadaexill от 31-Декември-2009 08:55
Интересно написано....но многое остается непонятнымb

Коментар на: Fadaexill от 03-Януари-2010 08:35
Интересно написано....но многое остается непонятнымb

Коментар на: JotsSasse-online от 12-Май-2010 08:15
добры пачатак


Коментар на: sitystroyinfo от 19-Юли-2010 19:36
Хорошего без плохого не бывает - даже школьнику на каникулы дают задание. - Ч. Лэм


Коментар на: TeersTypeNaby от 07-Декември-2010 11:12

Полезная информация
а у нас на сайте лучше

Коментар на: Astessdarry от 14-Декември-2010 08:09

Сайт простой знаменательный, блоги тоже!
а у нас Аша лучше

Коментар на: arepreryMed от 22-Декември-2010 08:11

Супер сыздавна такого веселого блога не встречал

Коментар на: cizsciexy от 30-Декември-2010 08:08

Хоть сочинение и получилась низкий, но для выше созерцание эта интересная тема раскрыта в ней полностью. Я рельно узнал кладезь нового ради себя!
http://lic1.ru - Недвижимость - статьи.

Коментар на: IodiceHogecon от 31-Декември-2010 12:08

Неплохо. Есть который почитать. Побольшеб таких постов.
А лучше заказать [url=] раскрутку групп вконтакте [/url] лучше

Коментар на: IodiceHogecon от 04-Януари-2011 11:20

Мне очень нравится ваш блог. Я уже давно его читаю. И почти во всем с вами согласен.
А лучше заказать [url=] раскрутку групп вконтакте [/url] лучше

Коментар на: attirtyDuerne от 11-Януари-2011 17:27

Хорошо пишете. Надеюсь, когда-нибудь увижу вещь подобное и для своем блоге…
[url=http://rufreefilms.ru/category/films-by-country/frantziya/]новинки кинопроката[/url]

Коментар на: attirtyDuerne от 17-Януари-2011 10:41

Разместил это для своем блоге с ссылкой для ваш сайт. Надеюсь, Вам это какую-нибудь пользу принесет
[url=http://texnomayki.ru/product/11183]Купить майки M1[/url]
футболки сборных
парные футболки
новые футболки
лучшие футболки
футболки на заказ с надписями
футбольные футболки
черные футболки
футболки екатеринбург
футболки с флагами
футболки адидас


Коментар на: attirtyDuerne от 17-Януари-2011 10:41

Верно уж Читаю и поинмаю, сколько безделица не понимаю о чем здравица:)
[url=http://texnomayki.ru/cat/113/page/2]Купить майки M1[/url]
светящиеся футболки
где можно купить футболки
мокрые футболки
мужские футболки
футболки adidas
принты на футболки
майки футболки
британские футболки
футболки женские
новые футболки


Коментар на: Soavepoppalay от 04-Март-2011 09:05

Милостивый число всем посетителям этого прекрасного блога. Хочу внести и принадлежащий вклад в целую историю положительных отзывов. Словно и постоянно остальные пользователи этого блога, я весь доволен абсолютно всем (который бывает порядком редко, т.к. сообразно профессии я педагог). Живость работы, навигация, условно понятый интерфейс и целое много положительной информации – моя любимая обстановка. Ныне я инициатор однажды для этом сайте, но уже соглашаться начинать активным его пользователем. Буду довольный всем, который поддержит меня и будет также изо дня в сутки наслаждаться данным блогом.
[url=http://elite-dom74.ru]элитные дома ижевска 30
[/url]
элитная недвижимость элитные дома 123
элитные дома +в омске 8
элитные дома +из бруса 100
элитные дома +в одессе 12
элитные дома +в уфе 31
элитные дома ижевска 30
элитные дома ростова +на дону 27
элитные дома +в минске 21
элитные дома +из дерева 8
самые элитные дома 52


Коментар на: bigPayday от 16-Март-2011 10:31
това, което търсех, благодаря


Вашия коментар (Прочетете правилата!)
Име: 
Латиница/кирилица: (?)

 
  Почивка в:
    Несебър - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Сл. бряг - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Св. Влас - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Равда - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
    Обзор - сайт
    Хотели
    Квартири
    Имоти
    Заведения
  Holiday in :
    Nessebar
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sunny Beach
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Sveti Vlas
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Ravda
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food
    Obzor
    Hotels
    Apartments
    Real Estates
    Bar & Food

Включете се!

 
Вила Ива 1
 
  ПОРЪЧАЙТЕ СИ ВАШИЯТ САЙТ !

Атрактивно помещение в Несебър

ВАШИТЕ ИЗГОДНИ ЗАСТРАХОВКИ В НЕСЕБЪР !

А ВИЕ ЗАСТРАХОВАХТЕ ЛИ ДЕТЕТО СИ ?

ПОДАРЕТЕ СИ ПОЧИВКА В НЕСЕБЪР !

 
 
Адмирал
 
   АДМИРАЛ БРОКЕР
 Община Несебър
 Авт.линии-Несебър
 Moreto.net
 Обяви за работа
 RuseNEWS
 Хотели в Несебър
 Времето в Несебър
 nessebarmedia.com
 СПА Хотели
 Поморие e-News
 Guide - Bulgaria.com
 HOTELS.BG
 Почивка.bg
 PureBulgaria.com
 
в.
   Бургас футбол
 Агенция "Фокус"
 Вестник "Слънчев бряг прес"
 
|| УВАЖАЕМИ ЧИТАТЕЛИ,ПОРАДИ ПРОФИЛАКТИКА И РЕКОНСТРУКЦИЯ САЙТЪТ НЕСЕБЪР НЮЗ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ОБНОВЯВА НЕРЕДОВНО ДО КРАЯ НА МЕСЕЦ МАЙ !МОЛИМ ЗА РАЗБИРАНЕ И ИЗВИНЕНИЕ ,ЗАЩОТО СЛЕД ТОВА ТОЙ ЩЕ БЪДЕ ОЩЕ ПО-ХУБАВ И ЖЕЛАН ! ||  

© 2004-2005 - Nessebar-News.com
гр.Несебър; ул."Струма" 6; Тел./факс: 0554/45404; E-mail: k_kosev@abv.bg
Ползването на информацията става свободно, при условие, че се цитира източника!

Web development by Aristidov.com.