Приемлив компаньон

Сибирското хъски е приемлив компаньон.

 

Характерният темперамент на сибирското хъски е дружески и нежен, но то е също така нащрек и енергично. Не проявява силно изявени качества на куче пазач, нито е прекалено подозрително към непознати или агресивно към други кучета. Определена резервираност и усещане за собственодостойнство могат да се очакват при възрастните кучета.

Много популярни като семейни любимци и изложбени кучета заради поразителната си външност и мек темперамент, Сибирците имат определени недостатъци. Въпреки, че обикновено са податливи, любящи и послушни с хората, те често имат силен ловен инстинкт и могат да убиват котки, зайци, пилета, катерички и други дребни животни и птици. Трябва да се гледат в сигурни ограждения, тъй като не винаги ще се отзоват на повикване и често изчезват на дълги ловни пътешествия, не могат да се пускат да се разхождат свободно.
Сибирците също така са изпечени бегълци и копачи, важно е да се проверяват често огражденията за потенциални възможности за бягство. Обучаеми са до определена степен, но е необходимо търпение. По природа са независими и не се отдават на сляпо подчинение на всяка команда.

 





{START_COUNTER}